en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Pomarančna torta s čokolado

kandirana pomarančna lupinica

  • bio pomarančo olupi tako, da na spodnjem delu olupka ni belega dela
  • nareži lupino na tanke (2 mm) trakove
  • kuhaj 15 minut v sladkornem sirupu (voda : sladkor = 1 : 1)
  • odcedi in povaljaj v (drobno)kristalnem sladkorju


biskvit

  • dve neškropljeni pomaranči kuhaj dve uri
  • pečico segrej na 190 °C
  • celi pomaranči z mešalnikom sesekljaj v kašo
  • zmešaj pet jajc in 220 g sladkorja
  • dodaj pomarančno kašo, 250 g mletih olupljenih mandljev in žličko pecilnega praška
  • dno modela za torte (premer 22 cm) obloži s papirjem za peko
  • maso premešaj in nalij v model za torte
  • pri 190 °C peci eno uro
  • pusti biskvit, da se ohladi v modelu


krema

  • nad soparo stali 170 g temne čokolade
  • stepi 400 g smetane
  • tri beljake rahlo stepi
  • dodaj dve žlici sladkorja in stepi do trdega snega
  • v rahlo ohlajeno staljeno čokolado previdno vmešaj četrtino smetane
  • v to mešanico previdno vmešaj sneg
  • mešanico vmešaj v preostalo smetano


torta

  • odreži vrhnji, trdi del biskvita
  • preostanek biskvita razreži na tri enako debele plošče
  • daj na stran pet žlic kreme
  • v obroču modela za peko, obloženem z acetatnim trakom, napolni biskvit s preostalo kremo (polovico na prvo ploščo in polovico na drugo)
  • premaži vrh torte z dvema žlicama kreme
  • postavi v zamrzovalnik za eno uro
  • odstrani obroč in acetatni trak
  • premaži obod torte s preostalo kremo
  • postavi v zamrzovalnik še za 15 minut


obliv

  • nad soparo stali 175 g temne čokolade s pomarančo
  • zavri 150 g smetane
  • vrelo smetano po delih vmešaj v staljeno čokolado
  • ko se čokolada malce ohladi, z njo premaži vrh in obod torte
  • torto postavi v hladilnik za vsaj tri ure
  • okrasi s kandirano pomarančno lupinico

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!

 

Recepti iz prejšnjih dni