en

T: 01 521 15 15

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana


DELOVNI ČAS
Pon – Sob.: 12.00 – 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Bananov kruh

  • pečico segrej na 175 °C
  • v pekač daj 50 g orehovih jedrc in jih 5 minut praži v pečici
  • zmešaj 250 g moke, žličko sode bikarbone in pol žličke soli
  • daj pet zelo zelo zrelih banan v nekovinsko skledo
  • skledo pokrij in jo za pet minut postavi v mikrovalovno pečico na največjo moč, da banane spustijo nekaj tekočine
  • prestavi banane v cedilo, postavljeno nad skledo, in pusti stati 15 minut, da se odcedijo (dobiti moraš 120–180 ml tekočine)
  • v kozici na majhnem ognju zreduciraj bananov sok do 60 ml (to bo trajalo približno pet minut)
  • zmešaj reducirani sok z bananami
  • spasiraj s paličnim mešalnikom
  • vmešaj 110 g ohlajenega staljenega masla, dve jajci, 120 g sladkorja muscovado light in eno žličko vaniljevega ekstrakta
  • dodaj tekočo mešanico moki
  • premešaj z lopatko, a ne preveč (še vedno se mora videti malce suhe moke)
  • vmešaj pražena orehova jedrca
  • vlij maso v model za peko štruc (26 x 10 cm)
  • nareži zrelo banano na kolute in jih postavi ob daljših stranicah modela
  • potresi z dvema žličkama sladkorja
  • na sredini štruce s konico noža naredi 1 cm globoko zarezo
  • peci 45 minut

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!