en

T: 01 521 15 15

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana


DELOVNI ČAS
Pon – Sob.: 12.00 – 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Veganski kari iz paradižnika in arašidov

  • fino zmelji 80 g suho praženih, nesoljenih oluščenih arašidov
  • na grobo nasekljaj 20 g suho praženih, neslojenih oluščenih arašidov
  • na malce (arašidovega) olja popraži dve žlički mlete kumine
  • dodaj dva stroka nasekljanega česna in pol nasekljanega zelenega čilija
  • praži pol minute
  • dodaj 700 g spasiranih paradižnikov (pasata, pelati ali sveži paradižniki)
  • v pokriti posodi segrevaj, da zavre
  • dodaj pol žličke mletih koriandrovih semen in eno žličko kurkume
  • dodaj dve žlici (palmovega) sladkorja
  • dodaj mlete in nasekljane arašide
  • dodaj pol šopka nasekljanega svežega koriandra
  • po potrebi posoli
  • postrezi potreseno z nasekljanim koriandrom
     

Kari se čez noč zgosti, zato ga je bolje skuhati en dan vnaprej.

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!