en

T: 01 521 15 15

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana


DELOVNI ČAS
Pon – Sob.: 12.00 – 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Quiche s slanino in šparglji

- nadev

  • 300 g špargljev nareži na 3 cm koščke; glavice prihrani
  • v ponvi prepraži 100 g sočne slanine, narezane na kockice
  • dodaj narezane šparglje (ne glavic)
  • praži 2 minuti
  • v skledi razžvrkljaj dve jajci
  • dodaj 250 g smetane
  • dodaj pol žličke soli in malce sveže mletega črnega popra
  • premešaj

 

- podlaga

  • pečico segrej na 175 °C
  • 250 g maslenega listnatega testa razvaljaj v krog s premerom 30 cm
  • z razvaljanim testom obloži dno in stranice modela za peko pit (premer 26 cm)
  • dno večkrat prebodi z vilicami
  • na testo položi list papirja za peko in ga obteži z rižem
  • peci 15 minut
  • odstrani riž in papir za peko
  • peci še 10 minut, da testo porjavi

 

- quiche

  • šparglje s slanino razporedi po dnu modela
  • prelij s smetano z jajci
  • na vrh položi glavice špargljev
  • peci 20 minut (nadev mora biti na sredini še rahel in se mora tresti, ko quiche damo iz pečice)
  • pusti, da se quiche ohladi na sobno temperaturo

 

Namesto slanine in špargljev lahko za nadev uporabiš tudi druge sestavine. Postopek peke ostane enak, prav tako mešanica smetane in jajc. Nekatere kombinacije za nadev so: pršut, na maslu dušeni krhlji hrušk in timijan; dušen por, gorgonzola in pehtran; pečene bučke in jajčevci, polovičke češnjevih paradižnikov in mocarela; pečena paprika, pečen piščančji prsni file in kari; na soncu sušeni paradižniki, kapre in mocarela.