en

T: 01 521 15 15

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana


DELOVNI ČAS
Pon – Sob.: 12.00 – 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Bogata orehova potica

 

testo

  • zmešaj 80 g svežega kvasa, žličko sladkorja, žličko moke in tri žlice mleka
  • ko kvas vzhaja, ga zmešaj z 800 g moke
  • dodaj 250 g mleka, 150 g sladkorja, pet rumenjakov, 150 g zmehčanega masla in žličko soli
  • z mešalnikom mesi 10 minut, da dobiš gladko testo
  • pokrij in pusti vzhajati eno uro

 

nadev

  • nastrgaj lupino ene limone
  • zmešaj z 200 g rozin, sokom ene limone in tremi žličkami vaniljevega sladkorja
  • zmelji 600 g orehov in 200 g lešnikov
  • v 500 g vrele smetane stali 250 g masla
  • z vrelo smetano prelij mlete orehe in lešnike
  • dodaj 150 g mleka
  • ko se mešanica ohladi, vmešaj sneg iz petih beljakov, 150 g sladkorja in namočene rozine

 

potica

  • pečico segrej na 170 °C
  • testo razdeli na dva enaka dela
  • razvaljaj vsak del v tanek, 40 cm dolg pravokotnik (širina naj bo okrog 65 cm)
  • razmaži polovico nadeva po razvaljanem testu; na enem koncu pusti približno 5 cm testa nenamazanega
  • zvij testo v 40 cm dolg zvitek; zvijanje zaključi na koncu, kjer testo ni namazano
  • zatlači konce zvitka navznoter
  • ponovi z drugo polovico testa in nadeva
  • z maslom namaži pekač (22 x 40 cm)
  • položi zviti potici v pekač
  • pokrij in pusti vzhajati pol ure
  • peci pol ure
  • znižaj temperaturo pečice na 150 °C
  • peci še 50 minut
  • zvrni pečeno potico na pult, pokrij s pekačem in pusti, da se ohladi

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!