en

T: 01 521 15 15

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana


DELOVNI ČAS
Pon – Sob.: 12.00 – 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Peresniki Norma

  • 350 g melancan nareži na kocke, velike 1,5 cm
  • dodaj žličko soli in premešaj
  • velik krožnik obloži z nekaj plastmi papirnatih brisač
  • na brisače nadevaj melancane
  • segrevaj v mikrovalovni pečici na najvišji jakosti, dokler melancane ne spustijo vode (10–15 minut)
  • melancane zmešaj z žlico olivnega olja
  •  v veliko ponev daj eno žlico olivnega olja in na njem popeci melancane (približno 10 minut; vmes nekajkrat premešaj)
  • melancane vzemi iz ponve in shrani za nadaljevanje
  • v isto ponev dodaj žlico ali dve olivnega olja in na njem na hitro popraži dva stroka na drobno nasekljanega česna in en nasekljan sardelni file
  • dodaj 400 g pretlačenih pelatov iz konzerve
  • kuhaj 10 minut, da omaka zavre in se malce zgosti
  • dodaj pečene melancane in kuhaj še pet minut
  • v dveh litrih vode, soljene z žlico soli, skuhaj 300 g peresnikov
  • odcedi in prihrani vodo, v kateri so se kuhali
  • omaki dodaj pol šopka sesekljane bazilike in žlico olivnega olja
  • premešaj, dodaj odcejene peresnike in 90 g nastrganega prekajenega sira
  • dodaj še nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale testenine
  • premešaj
  • okrasi z nekaj listi bazilike in postrezi

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!