en

T: 01 521 15 15

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana


DELOVNI ČAS
Pon – Sob.: 12.00 – 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Pita s pikantnimi bananami in čokolado

marinirane rozine

  • 100 g rozin zmešaj s tremi žlicami ruma in nastrgano lupinico ene limone
  • v pokriti posodi pusti vsaj tri ure

 

krhko testo

  • v skledo presej 65 g sladkorja v prahu, 150 g moke in ščepec soli
  • dodaj eno jajce in 75 g masla
  • z mešalnikom premešaj le toliko, da se sestavine sprimejo v testo
  • testo splošči in daj v hladilnik za eno uro

 

podlaga za pito

  • pečico segrej na 190 °C
  • ohlajeno krhko testo razvaljaj med dvema kosoma papirja za peko na debelino približno 3 mm
  • z razvaljanim testom obloži model za pite (premer 24 cm)
  • testo na dnu modela večkrat prebodi z vilicami, prekrij s papirjem za peko in obloži s suhim rižem
  • peci 10 minut, odstrani riž in papir ter peci še 5 minut, da bo površina testa zlatorjava
  • model vzemi iz pečice in pusti, da se ohladi na sobno temperaturo

 

pikantne banane

  • tri zrele banane nareži na 3 mm debele kolute
  • narezane banane zmešaj z dvema žlicama limonovega soka
  • v ponev daj 30 g masla in pol suhega čilija
  • segrevaj, da se maslo stali in začne peniti
  • odstrani čili in dodaj ščepec črnega popra
  • kolute banan naloži v ponev (v eni plasti) in potresi s 60 g sladkorja
  • na srednjem ognju banane duši par minut
  • previdno obrni in segrevaj še toliko časa, da sladkor karamelizira
  • banane previdno zloži na list papirja za peko in pusti, da se ohladijo

 

čokoladni ganache

  • eno jajce in tri rumenjake (ogrete na sobno temperaturo) zmešaj z dvema žlicama sladkorja
  • nad soparo stali 150 g čokolade (70%) in 120 g masla
  • ko se staljena čokolada ohladi na 40 °C, vmešaj jajca s sladkorjem

 

pita

  • segrej pečico na 190 °C
  • na ohlajeno podlago naloži pikantne banane in marinirane rozine
  • prelij s čokoladnim ganachem
  • poravnaj površino
  • peci 10 – 12 minut (čokoladni ganache se ne sme popolnoma strditi)
  • vzemi pito iz pečice in pusti, da se malce ohladi
  • postrezi še toplo; pite ne shranjuj v hladilniku

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!