en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Banoffee pita

 

  • s pločevinke sladkanega kondenziranega mleka (400 g) odstrani etiketo
  • zaprto pločevinko daj v lonec z dovolj vode, da je pločevinka ves čas popolnoma potopljena v vodo (to je izjemno pomembno)
  • kuhaj 2 – 3 ure (dalje kot kuhaš, temnejši bo karamel)
  • pusti, da se pločevinka v vodi ohladi na sobno temperaturo
  • 250 g piškotov digestive zmelji v drobtine
  • piškotne drobtine zmešaj s 100 g staljenega masla
  • dno modela za torte (premer 24 cm) obloži s papirjem za peko
  • na dno daj namaščene piškotne drobtine in jih dobro potlači z dnom kozarca
  • model postavi v hladilnik za 15 minut
  • tri banane nareži na tanke kolute
  • model vzemi iz hladilnika
  • pločevinko s kondenziranim mlekom odpri in karamelizirano kondenzirano mleko enakomerno nanesi na dno iz piškotnih drobtin
  • prekrij z rezinami banan
  • stepi 250 g sladke smetane in z njo prekrij plast banan
  • potresi s čokoladnimi ostružki
  • postrezi takoj

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!