en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Tartiflette

  • 1 kg krompirja olupi in skuhaj v rahlo slanem kropu
  • odcedi in pusti, da se krompir malce ohladi
  • nareži kuhan krompir na 5 mm debele rezine
  • pečico segrej na 220 °C
  • eno čebulo na drobno nasekljaj in poduši na dveh žlicah olivnega olja
  • čebuli dodaj 200 g prekajene slanine, narezane na majhne kockice
  • poduši, da slanina spusti maščobo in malce porjavi
  • z lopatko odstrani čebulo in slanino
  • na vroči maščobi na hitro popeci rezine krompirja
  • pravokoten pekač (35 x 25 cm) namaži z maslom
  • na dno položi polovico krompirjevih rezin
  • krompir prekrij s polovico mešanice čebule in slanine
  • prekrij s preostalim krompirjem, tega pa s preostalo mešanico čebule in slanine
  • po vrhnji plasti razprostri tri žlice crème fraîche ali kisle smetane
  • zalij z 200 ml suhega belega vina
  • hlebček (400 g) sira reblochon (če ga nimaš, lahko uporabiš tudi brie, camambert ali kaj podobnega) prereži na pol po debelini in s prerezano stranjo navzdol položi na krompir
  • peci približno 20 minut, da sir malce porjavi

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!