en

T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Rižota s treviškim radičem in panceto

  • zavri en liter goveje jušne osnove
  • na žlici masla in dveh žlicah olivnega olja poduši eno na drobno sesekljano čebulo in žličko soli
  • dodaj pol glavice treviškega radiča (nasekljanega)
  • dodaj 100 g sesekljane dimljene pancete
  • duši še pet minut
  • dodaj 300 g okroglozrnatega riža
  • praži na močnem ognju 2–3 minute
  • zalij s 150 ml močnega rdečega vina
  • soli in popraj
  • ko vino skoraj popolnoma povre, dodajaj jušno osnovo; dodaj eno zajemalko in mešaj, dokler se tekočina ne vpije v riž, nato dodaj naslednjo zajemalko
  • ko je riž kuhan al dente, dodaj 70 g mrzlega masla in 120 g nastrganega parmezana
  • odstrani z ognja in močno premešaj
  • pokrij in pusti počivati dve minuti, preden postrežeš
  • ocvri nekaj listov treviškega radiča na olivnem olju
  • rižoto postrezi z ocvrtimi listi radiča na vrhu

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!