en

T: 01 521 15 15

Restavracija CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana


DELOVNI ČAS
Pon – Sob.: 12.00 – 22.00
nedelja in prazniki zaprto

Čokoladna torta s cvetačo

> CUBO prispevek v knjigi »Slovenska diabetična kuharica«

- pečico segrej na 175 °C
- dno pekača za torte (premer 24 cm) obloži s papirjem za peko; robove namaži z maslom in potresi z malce pirine moke (odvečno moko stresi iz pekača)
- v vreli vodi skuhaj 250 g cvetače, narezane na koščke
- v skledi zmešaj suhe sestavine

  • 85 g pirine moke
  • pol žličke sode bikarbone
  • pol žličke soli
  • eno žličko pecilnega praška
  • 75 kakava v prahu
  • 2 žlici mletih lanenih semen (zmelji jih z mlinčkom za kavo)
  • 70 g kokosovega sladkorja
  • 150 g čokolade (70%), narezane na 5 mm koščke
  • pol stroka vanilje (prereži na pol in s konico noža postrgaj semena)
     

- s paličnim mešalnikom dobro spasiraj preostale sestavine

  • kuhano cvetačo
  • 120 g mandljevega (ali drugega, lahko tudi navadnega) mleka
  • 3 žlice staljene kokosove maščobe
     

- mleko s cvetačo dodaj k suhim sestavinam
- premešaj, a le toliko, da se suhe sestavine dobro omočijo
- maso daj v pekač in peci 30 minut
- pusti, da se pečena torta ohladi na sobno temperaturo
- glazura

  • 60 g arašidovega masla
  • 90 g javorovega sirupa
  • dve žlici kakava v prahu
  • 60 g mandljevega (ali drugega) mleka
  • sestavine dobro premešaj (lahko dodaš še malce mleka, da bo glazura bolje mazljiva)
     

- vzemi torto iz modela za peko
- vrh torte premaži z glazuro

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!