Veganski kari iz paradižnika in arašidov
- fino zmelji 80 g suho praženih, nesoljenih oluščenih arašidov
- na grobo nasekljaj 20 g suho praženih, neslojenih oluščenih arašidov
- na malce (arašidovega) olja popraži dve žlički mlete kumine
- dodaj dva stroka nasekljanega česna in pol nasekljanega zelenega čilija
- praži pol minute
- dodaj 700 g spasiranih paradižnikov (pasata, pelati ali sveži paradižniki)
- v pokriti posodi segrevaj, da zavre
- dodaj pol žličke mletih koriandrovih semen in eno žličko kurkume
- dodaj dve žlici (palmovega) sladkorja
- dodaj mlete in nasekljane arašide
- dodaj pol šopka nasekljanega svežega koriandra
- po potrebi posoli
- postrezi potreseno z nasekljanim koriandrom
Kari se čez noč zgosti, zato ga je bolje skuhati en dan vnaprej.
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!