Tartiflette
- 1 kg krompirja olupi in skuhaj v rahlo slanem kropu
- odcedi in pusti, da se krompir malce ohladi
- nareži kuhan krompir na 5 mm debele rezine
- pečico segrej na 220 °C
- eno čebulo na drobno nasekljaj in poduši na dveh žlicah olivnega olja
- čebuli dodaj 200 g prekajene slanine, narezane na majhne kockice
- poduši, da slanina spusti maščobo in malce porjavi
- z lopatko odstrani čebulo in slanino
- na vroči maščobi na hitro popeci rezine krompirja
- pravokoten pekač (35 x 25 cm) namaži z maslom
- na dno položi polovico krompirjevih rezin
- krompir prekrij s polovico mešanice čebule in slanine
- prekrij s preostalim krompirjem, tega pa s preostalo mešanico čebule in slanine
- po vrhnji plasti razprostri tri žlice crème fraîche ali kisle smetane
- zalij z 200 ml suhega belega vina
- hlebček (400 g) sira reblochon (če ga nimaš, lahko uporabiš tudi brie, camambert ali kaj podobnega) prereži na pol po debelini in s prerezano stranjo navzdol položi na krompir
- peci približno 20 minut, da sir malce porjavi
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!