Svinjska rebrca v azijski omaki
- v možnarju stri dve žlički soli, eno žličko pekoče paprike, malo sveže mletega črnega popra in dve žlici gorčičnih semen (če jih nimaš, stri ostale sestavine in jih na koncu zmešaj z dvema žlicama gorčice s celimi zrni)
- z začimbno mešanico natri svinjska rebrca (1 kg)
- rebrca zavij v plastično vrečko in daj v hladilnik čez noč
- za omako zmešaj štiri žlice kečapa, tri žlice svetle sojine omake, eno žlico rjavega sladkorja, eno žlico riževega kisa in 2 cm ingverja, narezanega na tanke rezine
- segrevaj v kozici, da zavre
- peci rebrca v pokriti litoželezni posodi v pečici pri 120 °C tri ure
- premaži rebrca z omako z vseh strani
- peci še 30 minut
- ponovno premaži z omako (porabi vso) in peci še 30 minut
- omako lahko malce pokuhaš v odkriti posodi na štedilniku
- rebrca bodo še boljša, če jih spečeš en dan, preden jih postrežeš
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!