Špargljeva juha
- odreži glavice 500 g zelenih špargljev
- stebla špargljev kuhaj v rahlo osoljeni vodi 10 minut
- šparglje odcedi; prihrani vodo, v kateri so se kuhali
- odcejene šparglje prelij z veliko mrzle vode (ali daj v skledo z ledeno mrzlo vodo)
- sesekljaj eno čebulo
- čebuli dodaj žličko soli in duši pet minut na dveh žlicah olivnega olja
- dodaj 30 g sesekljanega gomolja zelene in na hitro popraži
- dodaj 360 ml vode, v kateri so se kuhali šparglji
- kuhljaj 20 minut
- dodaj kuhane šparglje
- spasiraj s paličnim mešalnikom
- dodaj 50 g masla
- premešaj s paličnim mešalnikom
- po potrebi dosoli
- dodaj vršičke špargljev
- kuhljaj dve minuti
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!