Solata iz pečenih melancan
- melancane s konico noža prebodi na več mestih
- cele melancane položi na oglje na žaru (lahko pa tudi na žar ploščo ali na gorilnik na štedilniku)
- peci in večkrat obrni, da se melancane spečejo z vseh strani
- ko so melancane mehke, lupina pa na več mestih že ožgana (10 – 15 minut, odvisno od moči žara), jih prestavi v skledo in počakaj, da se malce ohladijo
- melancane olupi in za 10 minut postavi na cedilo
- odcejene melancane na grobo nasekljaj
- nasekljaj par listov mete in šopek peteršilja in vmešaj v melancane
- dodaj par žlic olivnega olja
- na grobo nastrgaj feto (približno 50 g na eno melancano) in jo zmešaj z melancanami
- soli po okusu
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!