Rižota s treviškim radičem in panceto
- zavri en liter goveje jušne osnove
- na žlici masla in dveh žlicah olivnega olja poduši eno na drobno sesekljano čebulo in žličko soli
- dodaj pol glavice treviškega radiča (nasekljanega)
- dodaj 100 g sesekljane dimljene pancete
- duši še pet minut
- dodaj 300 g okroglozrnatega riža
- praži na močnem ognju 2–3 minute
- zalij s 150 ml močnega rdečega vina
- soli in popraj
- ko vino skoraj popolnoma povre, dodajaj jušno osnovo; dodaj eno zajemalko in mešaj, dokler se tekočina ne vpije v riž, nato dodaj naslednjo zajemalko
- ko je riž kuhan al dente, dodaj 70 g mrzlega masla in 120 g nastrganega parmezana
- odstrani z ognja in močno premešaj
- pokrij in pusti počivati dve minuti, preden postrežeš
- ocvri nekaj listov treviškega radiča na olivnem olju
- rižoto postrezi z ocvrtimi listi radiča na vrhu
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!