Rabo de toro
- na drobno nasekljaj eno čebulo, en list stebelne zelene, en korenček in en por
- na dveh žlicah olivnega olja v litoželezni posodi z vseh strani dobro popeci 1 kg bikovega repa, narezanega na člene (približno 5 cm)
- med peko meso soli in popraj
- meso daj iz ponve
- na istem olju poduši nasekljano zelenjavo
- zalij s 50 ml šerija; premešaj in postrgaj dno posode
- dodaj dva cela stroka česna, nasekljana stebla enega šopka peteršilja, eno žličko črnega popra v zrnju, eno žličko sladke mlete rdeče paprike in četrt žličke pekoče mlete paprike
- premešaj in dodaj opečeno meso
- dolij 750 ml rdečega vina (rioja)
- če je potrebno, dodaj še malce vode, tako da bo meso popolnoma pokrito s tekočino
- segrevaj, da tekočina zavre
- kuhaj v slow cookerju 8 ur ali pa v pokriti litoželezni posodi na majhnem ognju 3 ure (meso mora biti popolnoma mehko in odstopati od kosti)
- meso daj iz posode za kuhanje
- omako precedi skozi cedilo; zelenjavo zavrzi
- precejeno omako prelij preko mesa in v pokriti posodi postavi v hladilnik čez noč
- na drobno nasekljaj eno čebulo in en korenček
- čebulo in korenček poduši na treh žlicah olivnega olja
- dodaj eno žlico paradižnikove mezge in premešaj
- dodaj meso in omako (omaka se bo v hladilniku strdila)
- v pokriti posodi na zelo majhnem ognju segrevaj 15 minut
- v odkriti posodi na močnem ognju segrevaj še nekaj časa (10 – 15 minut), da se omaka skoncentrira
- po potrebi dodaj sol in poper
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!