en
T: 01 521 15 15  
M: 040 559 598

>T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

ZAPRTO:
december  24., 25., 26. in 31.
januar 1. in 2.

Rabo de toro

  • na drobno nasekljaj eno čebulo, en list stebelne zelene, en korenček in en por
  • na dveh žlicah olivnega olja v litoželezni posodi z vseh strani dobro popeci 1 kg bikovega repa, narezanega na člene (približno 5 cm)
  • med peko meso soli in popraj
  • meso daj iz ponve
  • na istem olju poduši nasekljano zelenjavo
  • zalij s 50 ml šerija; premešaj in postrgaj dno posode
  • dodaj dva cela stroka česna, nasekljana stebla enega šopka peteršilja, eno žličko črnega popra v zrnju, eno žličko sladke mlete rdeče paprike in četrt žličke pekoče mlete paprike
  • premešaj in dodaj opečeno meso
  • dolij 750 ml rdečega vina (rioja)
  • če je potrebno, dodaj še malce vode, tako da bo meso popolnoma pokrito s tekočino
  • segrevaj, da tekočina zavre
  • kuhaj v slow cookerju 8 ur ali pa v pokriti litoželezni posodi na majhnem ognju 3 ure (meso mora biti popolnoma mehko in odstopati od kosti)
  • meso daj iz posode za kuhanje
  • omako precedi skozi cedilo; zelenjavo zavrzi
  • precejeno omako prelij preko mesa in v pokriti posodi postavi v hladilnik čez noč
  • na drobno nasekljaj eno čebulo in en korenček
  • čebulo in korenček poduši na treh žlicah olivnega olja
  • dodaj eno žlico paradižnikove mezge in premešaj
  • dodaj meso in omako (omaka se bo v hladilniku strdila)
  • v pokriti posodi na zelo majhnem ognju segrevaj 15 minut
  • v odkriti posodi na močnem ognju segrevaj še nekaj časa (10 – 15 minut), da se omaka skoncentrira
  • po potrebi dodaj sol in poper

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!