en
T: 01 521 15 15  
M: 040 559 598

>T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

ZAPRTO:
december  24., 25., 26. in 31.
januar 1. in 2.

Piščanec z Ischije

 

  • 1 kg piščančjega mesa (najboljša so stegna brez kože in kosti) nareži na večje kose (stegna razreži na četrtine)
  • meso posoli
  • 20 češnjevih paradižnikov nareži na četrtinke in jim odstrani semena; semena prihrani
  • v veliko posodo daj 250 ml olivnega olja in na njem popraži eno vejico svežega rožmarina, štiri cele stroke česna in en rdeč pekoč feferon (opcija)
  • dodaj meso in ga dobro popeci z vseh strani (10 – 15 minut)
  • zalij z 250 ml suhega belega vina in dodaj semena češnjevih paradižnikov
  • dodaj tri vejice timijana
  • kuhljaj v odkriti posodi, dokler ne izpari skoraj vsa tekočina
  • dodaj četrtinke paradižnikov
  • v pokriti posodi kuhljaj 35 minut (če je potrebno, med kuhanjem dolij malce vode)
  • dodaj nasekljana sveža zelišča (peteršilj, bazilika, origano)
  • premešaj in kuhljaj v odkriti posodi, dokler ni omaka precej gosta


Ta recept je priredba tradicionalnega recepta z italijanskega otoka Ischia, ki je med drugim znan tudi po na pol divjih zajcih, ki živijo tam (domačini so se naučili, kako v posebej za to izkopanih jamah gojiti divje zajce). Takih zajcev pri nas ni, a rdeče piščančje meso sploh ni slab nadomestek.
 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!