Piščanec z Ischije
- 1 kg piščančjega mesa (najboljša so stegna brez kože in kosti) nareži na večje kose (stegna razreži na četrtine)
- meso posoli
- 20 češnjevih paradižnikov nareži na četrtinke in jim odstrani semena; semena prihrani
- v veliko posodo daj 250 ml olivnega olja in na njem popraži eno vejico svežega rožmarina, štiri cele stroke česna in en rdeč pekoč feferon (opcija)
- dodaj meso in ga dobro popeci z vseh strani (10 – 15 minut)
- zalij z 250 ml suhega belega vina in dodaj semena češnjevih paradižnikov
- dodaj tri vejice timijana
- kuhljaj v odkriti posodi, dokler ne izpari skoraj vsa tekočina
- dodaj četrtinke paradižnikov
- v pokriti posodi kuhljaj 35 minut (če je potrebno, med kuhanjem dolij malce vode)
- dodaj nasekljana sveža zelišča (peteršilj, bazilika, origano)
- premešaj in kuhljaj v odkriti posodi, dokler ni omaka precej gosta
Ta recept je priredba tradicionalnega recepta z italijanskega otoka Ischia, ki je med drugim znan tudi po na pol divjih zajcih, ki živijo tam (domačini so se naučili, kako v posebej za to izkopanih jamah gojiti divje zajce). Takih zajcev pri nas ni, a rdeče piščančje meso sploh ni slab nadomestek.
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!