Peresniki Norma
- 350 g melancan nareži na kocke, velike 1,5 cm
- dodaj žličko soli in premešaj
- velik krožnik obloži z nekaj plastmi papirnatih brisač
- na brisače nadevaj melancane
- segrevaj v mikrovalovni pečici na najvišji jakosti, dokler melancane ne spustijo vode (10–15 minut)
- melancane zmešaj z žlico olivnega olja
- v veliko ponev daj eno žlico olivnega olja in na njem popeci melancane (približno 10 minut; vmes nekajkrat premešaj)
- melancane vzemi iz ponve in shrani za nadaljevanje
- v isto ponev dodaj žlico ali dve olivnega olja in na njem na hitro popraži dva stroka na drobno nasekljanega česna in en nasekljan sardelni file
- dodaj 400 g pretlačenih pelatov iz konzerve
- kuhaj 10 minut, da omaka zavre in se malce zgosti
- dodaj pečene melancane in kuhaj še pet minut
- v dveh litrih vode, soljene z žlico soli, skuhaj 300 g peresnikov
- odcedi in prihrani vodo, v kateri so se kuhali
- omaki dodaj pol šopka sesekljane bazilike in žlico olivnega olja
- premešaj, dodaj odcejene peresnike in 90 g nastrganega prekajenega sira
- dodaj še nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale testenine
- premešaj
- okrasi z nekaj listi bazilike in postrezi
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!