Palačinke z mlado čebulo
- omaka
- zmešaj dve žlici sojine omake in dve žlici riževega kisa
- dodaj eno žlico na drobno nasekljanega zelenega dela mlade čebule in pol žličke nastrganega ingverja
- dodaj dve žlički sladkorja in dobro premešaj
- zmešaj 240 g univerzalne moke in ščepec soli
- med mešanjem (multipraktik ali mešalnik z nastavkom za gnetenje) počasi dolij 180 ml vrele vode
- ko se testo sprime v kepo, ga na pomokanem pultu še malce pregneti
- pokrij s folijo za živila in pusti počivati 30 minut
- na drobno nasekljaj štiri mlade čebule
- testo razdeli na četrtine
- vsak kos razvaljaj na pomokani površini v krog s premerom 20 cm
- razvaljano testo premaži s tanko plastjo olja iz praženega sezama; 1 cm na robu pusti nenamazan
- testo na tesno zvij kot rolado
- rolado iz testa na koncih spodvihaj, nato pa jo zvij v tesno spiralo
- konec spirale spodvihaj pod spiralo
- spiralo iz testa še enkrat razvaljaj v krog s premerom 20 cm
- razvaljano testo ponovno premaži z oljem iz praženega sezama; 1 cm na robu pusti nenamazan
- površino potresi z nasekljano mlado čebulo
- testo spet zvij najprej v rolado in nato v spiralo
- spiralo razvaljaj v palačinko s premerom okrog 17 cm
- postopek ponovi s preostalimi tremi kosi testa
- palačinke ocvri v olju (po 2 minuti na vsaki strani, da se obarvajo zlatorjavo)
- ocvrte palačinke rahlo posoli in postavi na papirnato brisačo, da vpije odvečno olje
- palačinke razreži na šestine in postrezi še tople; zraven postrezi omako
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!
p>Recepti iz prejšnjih dni