en
T: 01 521 15 15  
M: 040 559 598

>T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

ZAPRTO:
december  24., 25., 26. in 31.
januar 1. in 2.

Palačinke z mlado čebulo

  • omaka

- zmešaj dve žlici sojine omake in dve žlici riževega kisa
- dodaj eno žlico na drobno nasekljanega zelenega dela mlade čebule in pol žličke nastrganega ingverja
- dodaj dve žlički sladkorja in dobro premešaj

  • zmešaj 240 g univerzalne moke in ščepec soli
  • med mešanjem (multipraktik ali mešalnik z nastavkom za gnetenje) počasi dolij 180 ml vrele vode
  • ko se testo sprime v kepo, ga na pomokanem pultu še malce pregneti
  • pokrij s folijo za živila in pusti počivati 30 minut
  • na drobno nasekljaj štiri mlade čebule
  • testo razdeli na četrtine
  • vsak kos razvaljaj na pomokani površini v krog s premerom 20 cm
  • razvaljano testo premaži s tanko plastjo olja iz praženega sezama; 1 cm na robu pusti nenamazan
  • testo na tesno zvij kot rolado
  • rolado iz testa na koncih spodvihaj, nato pa jo zvij v tesno spiralo
  • konec spirale spodvihaj pod spiralo
  • spiralo iz testa še enkrat razvaljaj v krog s premerom 20 cm
  • razvaljano testo ponovno premaži z oljem iz praženega sezama; 1 cm na robu pusti nenamazan
  • površino potresi z nasekljano mlado čebulo
  • testo spet zvij najprej v rolado in nato v spiralo
  • spiralo razvaljaj v palačinko s premerom okrog 17 cm
  • postopek ponovi s preostalimi tremi kosi testa
  • palačinke ocvri v olju (po 2 minuti na vsaki strani, da se obarvajo zlatorjavo)
  • ocvrte palačinke rahlo posoli in postavi na papirnato brisačo, da vpije odvečno olje
  • palačinke razreži na šestine in postrezi še tople; zraven postrezi omako

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!

p> 

Recepti iz prejšnjih dni