Osso buco
- pečico segrej na 160 °C
- pomokaj pet kosov goveje (ali telečje) goleni, debelih 3 – 4 cm
- meso popeci z obeh strani (po 4 minute na vsaki strani) na petih žlicah olivnega olja v litoželezni posodi
- popečene kose mesa daj na krožnik in pokrij
- v posodo dodaj eno žlico masla in na njem poduši eno čebulo, dva korenčka, eno steblo zelene in tri stroke česna (vse na drobno nasekljano)
- po 6 -7 minutah zalij z 250 ml suhega belega vina
- dodaj 200 g piščančje osnove ali goveje juhe
- dodaj 800 g pretlačenih pelatov iz konzerve
- premešaj in dodaj popečeno meso; tekočina mora skoraj popolnoma prekriti meso (če ga ne, dodaj še malo jušne osnove ali vode)
- dodaj par vejic svežega timijana in en lovorov list
- segrevaj, da tekočina zavre
- iz papirja za peko izreži krog, velik kot posoda, v kateri kuhaš
- na sredi kroga izreži odprtino s premerom 4 cm
- papir kot pokrovko položi na površino mesa
- posodo postavi v pečico
- kuhaj dve uri
- odstrani papir za peko in kuhaj še 45 minut
- dodaj dve žlici na drobno nasekljanega peteršilja in nastrgano lupinico pol limone
- premešaj in kuhaj še 20 minut
- kose mesa previdno preloži na servirni krožnik
z žlico z gladine omake posnemi vso maščobo
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!