en
T: 01 521 15 15  
M: 040 559 598

>T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

ZAPRTO:
december  24., 25., 26. in 31.
januar 1. in 2.

Osso buco

  • pečico segrej na 160 °C
  • pomokaj pet kosov goveje (ali telečje) goleni, debelih 3 – 4 cm
  • meso popeci z obeh strani (po 4 minute na vsaki strani) na petih žlicah olivnega olja v litoželezni posodi
  • popečene kose mesa daj na krožnik in pokrij
  • v posodo dodaj eno žlico masla in na njem poduši eno čebulo, dva korenčka, eno steblo zelene in tri stroke česna (vse na drobno nasekljano)
  • po 6 -7 minutah zalij z 250 ml suhega belega vina
  • dodaj 200 g piščančje osnove ali goveje juhe
  • dodaj 800 g pretlačenih pelatov iz konzerve
  • premešaj in dodaj popečeno meso; tekočina mora skoraj popolnoma prekriti meso (če ga ne, dodaj še malo jušne osnove ali vode)
  • dodaj par vejic svežega timijana in en lovorov list
  • segrevaj, da tekočina zavre
  • iz papirja za peko izreži krog, velik kot posoda, v kateri kuhaš
  • na sredi kroga izreži odprtino s premerom 4 cm
  • papir kot pokrovko položi na površino mesa
  • posodo postavi v pečico
  • kuhaj dve uri
  • odstrani papir za peko in kuhaj še 45 minut
  • dodaj dve žlici na drobno nasekljanega peteršilja in nastrgano lupinico pol limone
  • premešaj in kuhaj še 20 minut
  • kose mesa previdno preloži na servirni krožnik

z žlico z gladine omake posnemi vso maščobo

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!