en
T: 01 521 15 15  
M: 040 559 598

>T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

ZAPRTO:
december  24., 25., 26. in 31.
januar 1. in 2.

Nutellina torta z bananami

 

biskvit

  • pečico segrej na 175 °C
  • nad soparo stali 210 g masla in 100 g temne čokolade (70 %)
  • dodaj 210 g Nutelle in eno žličko instantne kave ter premešaj
  • 6 rumenjakov mešaj s 100 g sladkorja, da se ves sladkor raztopi, mešanica pa postane svetlo rumena
  • vmešaj čokolado z Nutello
  • iz 6 beljakov stepi trd sneg in ga previdno vmešaj v maso
  • dno modela za torte (premer 26 cm) obloži s papirjem za peko
  • maso nalij v model za peko
  • peci 40 minut

 

bananova krema

  • v kozici zmešaj 150 g sladkorja, 35 g moke in 125 g masla
  • segrevaj, da zavre in se zgosti
  • ohladi v hladilniku
  • 65 g masla ogrej na sobno temperaturo
  • tri banane nareži na kolute
  • narezane banane daj v plastično posodo in pokrij s folijo za živila
  • posodo daj v mikrovalovno pečico (najvišja moč) za 5 minut
  • kuhane banane daj na cedilo in pusti stati 15 minut, da odteče vsa tekočina
  • tekočino kuhljaj 5 minut, da zmanjšaš volumen, nato pa jo zmešaj z bananami
  • v ohlajeno kremo po koščkih vmešaj zmehčano maslo
  • vmešaj kuhane banane in en vaniljev sladkor

 

torta

  • biskvit daj iz modela in prereži na pol po višini
  • na servirni krožnik daj obod modela in ga na notranji strani obloži z acetatno folijo
  • na krožnik najprej postavi zgornji del biskvita in ga premaži s tanko plastjo Nutelle
  • na plast Nutelle nadevaj bananovo kremo
  • drugo polovico biskvita na prerezani strani namaži s tanko plastjo Nutelle
  • biskvit z namazanim delom povezni na bananovo kremo
  • vrh torte premaži še z eno plastjo Nutelle
  • postavi v hladilnik za 2 uri

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!