Nutellina torta z bananami
biskvit
- pečico segrej na 175 °C
- nad soparo stali 210 g masla in 100 g temne čokolade (70 %)
- dodaj 210 g Nutelle in eno žličko instantne kave ter premešaj
- 6 rumenjakov mešaj s 100 g sladkorja, da se ves sladkor raztopi, mešanica pa postane svetlo rumena
- vmešaj čokolado z Nutello
- iz 6 beljakov stepi trd sneg in ga previdno vmešaj v maso
- dno modela za torte (premer 26 cm) obloži s papirjem za peko
- maso nalij v model za peko
- peci 40 minut
bananova krema
- v kozici zmešaj 150 g sladkorja, 35 g moke in 125 g masla
- segrevaj, da zavre in se zgosti
- ohladi v hladilniku
- 65 g masla ogrej na sobno temperaturo
- tri banane nareži na kolute
- narezane banane daj v plastično posodo in pokrij s folijo za živila
- posodo daj v mikrovalovno pečico (najvišja moč) za 5 minut
- kuhane banane daj na cedilo in pusti stati 15 minut, da odteče vsa tekočina
- tekočino kuhljaj 5 minut, da zmanjšaš volumen, nato pa jo zmešaj z bananami
- v ohlajeno kremo po koščkih vmešaj zmehčano maslo
- vmešaj kuhane banane in en vaniljev sladkor
torta
- biskvit daj iz modela in prereži na pol po višini
- na servirni krožnik daj obod modela in ga na notranji strani obloži z acetatno folijo
- na krožnik najprej postavi zgornji del biskvita in ga premaži s tanko plastjo Nutelle
- na plast Nutelle nadevaj bananovo kremo
- drugo polovico biskvita na prerezani strani namaži s tanko plastjo Nutelle
- biskvit z namazanim delom povezni na bananovo kremo
- vrh torte premaži še z eno plastjo Nutelle
- postavi v hladilnik za 2 uri
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!