Limonova rižota s škampi
limonova voda
- 250 g vode in lupino ene limone zavri in kuhljaj 10 minut
rižota
- zavri 600 ml ribje jušne osnove
- na žlici olivnega olja in žlici masla prepraži 300 g riža
- zalij s 110 ml suhega belega vina
- soli in malce popraj
- ko vino izpari, začni zalivati z vrelo jušno osnovo; ko riž popije vso tekočino, dodaj eno zajemalko jušne osnove; ves čas rižoto mešaj
- ko porabiš ribjo jušno osnovo, zalivaj riž z limonovo vodo
- odstavi z ognja
- močno vmešaj 100 g mrzlega masla in na fino nastrgano lupinico ene limone
- pokrij in pusti stati nekaj minut
- na maslu popeci očiščene repke škampov
- rižoto naloži na krožnike in daj na vrh nekaj pečenih škampovih repkov
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!