en
T: 01 521 15 15  
M: 040 559 598

>T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

ZAPRTO:
december  24., 25., 26. in 31.
januar 1. in 2.

Jabolčna pita

testo
- presej 210 g gladke moke
- dodaj dve žlici vode, ščepec soli, 70 g sladkorja in sok pol limone
- malce premešaj in dodaj en rumenjak
- dodaj 150 na grobo nastrganega mrzlega masla
- premešaj le toliko, da se sestavine sprimejo
- testo splošči, daj v plastično vrečko in postavi v hladilnik za eno uro

  • pečico segrej na 180 °C
  • dno modela za peko (premer 24 cm) obloži s papirjem za peko
  • testo razdeli na tretjine
  • dve tretjini razvaljaj med dvema kosoma papirja za peko v kroga s premerom 24 cm
  • eno tretjino testa razvaljaj v trak, dolg približno 80 cm
  • eno ploščo testa postavi na dno modela
  • s trakom iz testa obloži obod modela
  • postavi obložen model in preostalo okroglo ploščo iz testa v hladilnik in pripravi nadev


nadev
- v ponvi na 80 g masla prepraži 100 g drobtin, eno žlico sladkorja in eno žličko vaniljevega sladkorja
- pet jabolk (granny smith) olupi in nareži na rezine, debele 3 mm
- rezine jabolk zmešaj s 100 g sladkorja
- dodaj prepražene drobtine in premešaj

  • napolni model z nadevom
  • če je testo na obodu višje od nadeva, ga zapogni navznoter do nadeva
  • čez nadev položi drugo ploščo iz testa
  • razžvrkljaj en rumenjak in eno žlico mleka
  • s čopičem premaži površino pite z razžvrkljanim rumenjakom
  • peci 45 minut

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!