Humus
čičerika
- 260 g suhe čičerike, eno žličko sode bikarbone in dve žlički soli namoči v 3 l vode čez noč
- odcedi
- v lonec daj odcejeno čičeriko, eno žličko sode bikarbone, eno žličko soli, eno čebulo, prerezano na pol, eno steblo zelene, en korenček, dva cela stroka česna in dva lovorova lista
- dodaj 1,5 l vode
- kuhljaj delno pokrito 1,5 ure
- v mešalniku spasiraj še vročo kuhano čičeriko, korenje in česen
- dodaj 125 g vode, v kateri se je čičerika kuhala
- mešaj 2 minuti (dobiš približno 800 g mase)
tahini mešanica (če jo razredčiš z vodo, dobiš tahini omako)
- v mešalniku zmešaj 120 g limonovega soka in tri neolupljene stroke česna
- precedi
- dodaj pol žličke mlete kumine in 330 g tahinija
- premešaj
- dodaj toliko vode od kuhanja čičerike, da dobiš gosto pasto
hummus
- v mešalniku zmešaj spasirano čičeriko, tahini mešanico in 100 g olivnega olja
- po potrebi dosoli
- popostrezi s sveže nasekljanim peteršiljem in koriandrom
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!