en
T: 01 521 15 15  
M: 040 559 598

>T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

ZAPRTO:
december  24., 25., 26. in 31.
januar 1. in 2.

Humus

čičerika

  • 260 g suhe čičerike, eno žličko sode bikarbone in dve žlički soli namoči v 3 l vode čez noč
  • odcedi
  • v lonec daj odcejeno čičeriko, eno žličko sode bikarbone, eno žličko soli, eno čebulo, prerezano na pol, eno steblo zelene, en korenček, dva cela stroka česna in dva lovorova lista
  • dodaj 1,5 l vode
  • kuhljaj delno pokrito 1,5 ure
  • v mešalniku spasiraj še vročo kuhano čičeriko, korenje in česen
  • dodaj 125 g vode, v kateri se je čičerika kuhala
  • mešaj 2 minuti (dobiš približno 800 g mase)

 

tahini mešanica (če jo razredčiš z vodo, dobiš tahini omako)

  • v mešalniku zmešaj 120 g limonovega soka in tri neolupljene stroke česna
  • precedi
  • dodaj pol žličke mlete kumine in 330 g tahinija
  • premešaj
  • dodaj toliko vode od kuhanja čičerike, da dobiš gosto pasto

 

hummus

  • v mešalniku zmešaj spasirano čičeriko, tahini mešanico in 100 g olivnega olja
  • po potrebi dosoli
  • popostrezi s sveže nasekljanim peteršiljem in koriandrom

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!