Grisini
- v skledi zmešaj 10 g svežega kvasa, dve žlici moke in 25 g vode, da dobiš gladko pasto
- dodaj 250 g gladke moke, 100 g vode, eno žličko meda, pol žličke soli in 40 g olivnega olja
- z mešalnikom gneti na nizki hitrosti 10 minut
- testo pusti vzhajati v pokriti posodi 1,5 ure
- vzhajano testo na hitro pregneti
- pečico segrej na 140 °C
- na pomokani površini razvaljaj testo v pravokotnik, širok 30 cm in debel 3 – 5 mm
- s pomokanim kolescem za rezanje testa nareži testo na 5 mm široke trakove (dolge 30 cm)
- trakove testa položi na pekač, obložen s papirjem za peko
- testo premaži z olivnim oljem in ga potresi (po želji) z grobozrnato soljo in/ali mediteranskimi zelišči
- peci 40 – 45 minut
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!