Gnudi
- 250 g rikote dobro odcedi in površino osuši s papirnatimi brisačami
- rikoto zmešaj z enim rumenjakom
- dodaj 80 g gladke moke in eno žličko soli
- premešaj s kuhalnico, a le toliko, da se sestavine sprimejo v testo (minimalna obdelava testa je ključ do rahlih gnudov)
- testo daj na pomokano površino
- s pomokanimi rokami testo razvaljaj v kačo, debelo približno 3 cm
- z ostrim nožem kačo nareži na 3-cm koščke
- v veliki količini rahlo osoljene vrele vode gnude kuhaj 3 minute
- kuhane gnude s penovko poberi iz vode in jih daj v ponev z vročo omako
- ·premešaj in takoj postrezi
Količine v receptu zadostujejo za dve osebi. Odlična omaka, ki se poda k gnudom: prepražena paradižnikova mezga in malce čilijev (še boljša pa je n'duja), osnovna paradižnikova omaka (Natureta s paradižniki Lušt, če nimate časa, da bi jo skuhali sami), mlada špinača, sveža bazilika in malce mocarele.
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!