Francoska čebulna juha
- na dveh žlicah masla in dveh žlicah olivnega olja poduši 500 g čebule, narezane na tanke rezine
- po 15 minutah dodaj žlico sladkorja
- na močnem ognju mešaj 10 minut, da se čebula obarva intenzivno zlatorumeno
- vmešaj dve žlici moke
- dolij 250 ml rdečega vina in 750 ml goveje juhe (ali pa 750 ml vode in dve goveji jušni kocki)
- dodaj dva lovorova lista
- soli in popraj
- na zelo majhnem ognju v pokriti posodi kuhljaj 3 ure
- osem rezin francoske štruce obloži s 75 g nastrganega sira (gruyère je najboljši, ampak v teh časih ne bomo preveč izbirčni, kajne)
- popeci v pečici, da se sir stali
- kruhke s sirom položi na juho v skodelicah
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!