Cvetačna juha s parmezanom
- na dveh žlicah masla in eni žlici olivnega olja prepraži eno na drobno nasekljano čebulo in 150 g na kocke narezanega krompirja
- po petih minutah dodaj 500 g cvetače, narezane na koščke, 600 g zelenjavne jušne osnove, žličko gorčice, tri žlice worcestershirske omake in 50 g nastrganega parmezana
- soli in popraj
- v pokritem loncu na minimalnem ognju kuhljaj tri ure (če imaš slow cooker, kuhaj v njem pet ur)
- pol juhe spasiraj s paličnim mešalnikom
- zlij spasirano juho nazaj v lonec
- dolij 200 g mleka
- začini z muškatnim oreščkom
- kuhaj še 15 minut
- postrezi z malce sladke smetane in krutoni
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!