Čokoladni mus
- nad soparo stali 170 g temne čokolade (70 %)
- odstavi z ognja in vmešaj en rumenjak
- v kozici zmešaj 90 g mleka, eno žlico kakava in eno žličko instantne kave
- segrevaj, da zavre
- dodaj eno žlico konjaka ali ruma
- dodaj vrelo mleko staljeni čokoladi in premešaj, da dobiš gladko homogeno zmes
- v skledo daj štiri beljake (140 g) in ščepec soli (za stabilnejši sneg pa lahko še ščepec vinskega kamna)
- beljake stepaj z mešalnikom na srednji hitrosti 30 sekund
- med stepanjem dodaj dve žlici sladkorja in mešaj še 45 sekund (stepeni sneg mora biti sijoč, a ne pretrd)
- z lopatko previdno, a odločno vmešaj eno tretjino snega v čokoladno maso
- ko se dodani sneg skoraj popolnoma vmeša, dodaj drugo tretjino in jo še previdneje vmešaj (od tega je odvisno, kako rahel bo mus)
- dodaj še preostanek snega in tudi tega previdno vmešaj
- čokoladni mus vlij v servirne posodice (ali eno večjo skledo) in postavi v hladilnik za 45 minut
- ·čeprav lahko mus v hladilniku stoji en dan, ga je najbolje postreči takoj, ko se ohladi, saj se njegova struktura slabša s časom
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!