en
T: 01 521 15 15  
M: 040 559 598

>T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

ZAPRTO:
december  24., 25., 26. in 31.
januar 1. in 2.

Čokoladni mus

  • nad soparo stali 170 g temne čokolade (70 %)
  • odstavi z ognja in vmešaj en rumenjak
  • v kozici zmešaj 90 g mleka, eno žlico kakava in eno žličko instantne kave
  • segrevaj, da zavre
  • dodaj eno žlico konjaka ali ruma
  • dodaj vrelo mleko staljeni čokoladi in premešaj, da dobiš gladko homogeno zmes
  • v skledo daj štiri beljake (140 g) in ščepec soli (za stabilnejši sneg pa lahko še ščepec vinskega kamna)
  • beljake stepaj z mešalnikom na srednji hitrosti 30 sekund
  • med stepanjem dodaj dve žlici sladkorja in mešaj še 45 sekund (stepeni sneg mora biti sijoč, a ne pretrd)
  • z lopatko previdno, a odločno vmešaj eno tretjino snega v čokoladno maso
  • ko se dodani sneg skoraj popolnoma vmeša, dodaj drugo tretjino in jo še previdneje vmešaj (od tega je odvisno, kako rahel bo mus)
  • dodaj še preostanek snega in tudi tega previdno vmešaj
  • čokoladni mus vlij v servirne posodice (ali eno večjo skledo) in postavi v hladilnik za 45 minut
  • ·čeprav lahko mus v hladilniku stoji en dan, ga je najbolje postreči takoj, ko se ohladi, saj se njegova struktura slabša s časom

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!