Čokoladni kolač z rumom
- dno 24 cm modela za torte obloži s papirjem za peko in nanj položi 45 g orehovih jedrc
- pečico segrej na 165 °C
- 100 g masla segrej na 15 °C
- maslo penasto umešaj z 250 g sladkorja demerara
-dodaj
- 25 g olja
- 210 g moke
- 25 g kakava
- tri žličke pecilnega praška
- eno žličko soli
- 30 g mleka v prahu
- 95 g škroba
- 75 g sladkorja
- en vaniljev sladkor
- premešaj
- v kozici zavri 135 g mleka
- dodaj 60 g čokolade (75 %) in premešaj, da se vsa čokolada stali
- v skledi razžvrkljaj 60 g olja, 135 g ruma, en vaniljev sladkor in tri jajca
- vmešaj mleko s staljeno čokolado
- dodaj mešanico suhim sestavinam in premešaj (masa bo zelo tekoča)
- peci 60 minut
- pečen kolač zvrni iz modela in hladi na rešetki 30 minut
- za sirup zmešaj v kozici
- 100 g masla
- 100 g vode
- 130 g sladkorja demerara
- eno žličko soli
- 25 g kakava
- segrevaj, da zavre
- odstavi z ognja in vmešaj 90 g ruma
- položi kolač nazaj v model za peko
- prelij kolač z vročim sirupom
- pokrij s folijo za živila in pusti stati vsaj 8 ur
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!