Čokoladna torta s cvetačo
CUBO prispevek v knjigi »Slovenska diabetična kuharica«
- pečico segrej na 175 °C
- dno pekača za torte (premer 24 cm) obloži s papirjem za peko; robove namaži z maslom in potresi z malce pirine moke (odvečno moko stresi iz pekača)
- v vreli vodi skuhaj 250 g cvetače, narezane na koščke
- v skledi zmešaj suhe sestavine
- 85 g pirine moke
- pol žličke sode bikarbone
- pol žličke soli
- eno žličko pecilnega praška
- 75 kakava v prahu
- 2 žlici mletih lanenih semen (zmelji jih z mlinčkom za kavo)
- 70 g kokosovega sladkorja
- 150 g čokolade (70%), narezane na 5 mm koščke
- pol stroka vanilje (prereži na pol in s konico noža postrgaj semena)
- s paličnim mešalnikom dobro spasiraj preostale sestavine
- kuhano cvetačo
- 120 g mandljevega (ali drugega, lahko tudi navadnega) mleka
- 3 žlice staljene kokosove maščobe
- mleko s cvetačo dodaj k suhim sestavinam
- premešaj, a le toliko, da se suhe sestavine dobro omočijo
- maso daj v pekač in peci 30 minut
- pusti, da se pečena torta ohladi na sobno temperaturo
- glazura
- 60 g arašidovega masla
- 90 g javorovega sirupa
- dve žlici kakava v prahu
- 60 g mandljevega (ali drugega) mleka
- sestavine dobro premešaj (lahko dodaš še malce mleka, da bo glazura bolje mazljiva)
- vzemi torto iz modela za peko
- vrh torte premaži z glazuro
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!