en
T: 01 521 15 15  
M: 040 559 598

>T: 01 521 15 15

Restavracija_CUBO
Šmartinska cesta 55
SI-1000 Ljubljana

DELOVNI ČAS
PON-SOB: 12.00 - 22.00
nedelja in prazniki zaprto

ZAPRTO:
december  24., 25., 26. in 31.
januar 1. in 2.

Cheesecake z gozdnimi sadeži

  • 250 g maslenih piškotov zdrobi v drobtine
  • stali 50 g masla
  • primešaj maslo piškotnim drobtinam
  • dno modela za torte (premer 26 cm) obloži s papirjem za peko
  • obloži dno s piškotnimi drobtinami in jih z dnom kozarca dobro potlači
  • obloži obod modela z acetatno folijo
  • model postavi v hladilnik za pol ure
  •  600 g kremnega sira segrej na sobno temperaturo
  • z mešalnikom (lopatasto mešalo) razmešaj kremni sir in 230 g sladkorja, da dobiš gladko, homogeno maso
  • 9 g želatine zmešaj v skodelici s 70 g hladnega mleka in počakaj par minut, da želatina nabrekne
  • skodelico z želatino segrevaj v zelo vroči vodi in mešaj, da se vsa želatina raztopi
  • med mešanjem dodaj želatino h kremnemu siru
  • dodaj en vaniljev sladkor in 40 g limonovega soka
  • nasekljaj 450 g mešanega jagodičevja (polovica naj bo borovnic); sadje mora biti nasekljano dovolj na grobo, da lahko posamezne vrste sadja še vedno ločiš med sabo (če uporabljaš zamrznjeno sadje, ga pred uporabo malce odtajaj)
  • nasekljano sadje z lopatko vmešaj v maso
  • stepi 250 g smetane in jo z lopatko narahlo, a temeljito vmešaj v maso
  • nalij maso v model na dno iz piškotnih drobtin
  • postavi torto v hladilnik za vsaj 6 ur

 

Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!