Cheesecake z gozdnimi sadeži
- 250 g maslenih piškotov zdrobi v drobtine
- stali 50 g masla
- primešaj maslo piškotnim drobtinam
- dno modela za torte (premer 26 cm) obloži s papirjem za peko
- obloži dno s piškotnimi drobtinami in jih z dnom kozarca dobro potlači
- obloži obod modela z acetatno folijo
- model postavi v hladilnik za pol ure
- 600 g kremnega sira segrej na sobno temperaturo
- z mešalnikom (lopatasto mešalo) razmešaj kremni sir in 230 g sladkorja, da dobiš gladko, homogeno maso
- 9 g želatine zmešaj v skodelici s 70 g hladnega mleka in počakaj par minut, da želatina nabrekne
- skodelico z želatino segrevaj v zelo vroči vodi in mešaj, da se vsa želatina raztopi
- med mešanjem dodaj želatino h kremnemu siru
- dodaj en vaniljev sladkor in 40 g limonovega soka
- nasekljaj 450 g mešanega jagodičevja (polovica naj bo borovnic); sadje mora biti nasekljano dovolj na grobo, da lahko posamezne vrste sadja še vedno ločiš med sabo (če uporabljaš zamrznjeno sadje, ga pred uporabo malce odtajaj)
- nasekljano sadje z lopatko vmešaj v maso
- stepi 250 g smetane in jo z lopatko narahlo, a temeljito vmešaj v maso
- nalij maso v model na dno iz piškotnih drobtin
- postavi torto v hladilnik za vsaj 6 ur
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!