Brezglutenski kruh iz semen
- pečico segrej na 180 °C
- na pladenj daj 90 g celih mandljev, 160 g sončničnih semen in 65 g bučnih semen
- daj semena v pečico
- praži 10-15 minut; vmes nekajkrat premešaj
- pusti, da se semena ohladijo
- mandlje na grobo nasekljaj
- v skledi zmešaj pražena sončnična in bučna semena, nasekljane mandlje, 235 g ovsenih kosmičev, 120 g lanenih semen, 25 g luščin indijskega trpotca (psyllium), 25 g chia semen in 12 g soli
- dodaj 40 g javorovega sirupa, 55 g olivnega olja in 600 g vode
- dobro premešaj s kuhalnico, da dobiš gosto, lepljivo maso
- pekač za štruce (25 x 9 cm) obloži s peki papirjem in ga napolni z maso za kruh
- pokrij in postavi v hladilnik čez noč
- pečico segrej na 200 °C
- postavi pekač v pečico in peci eno uro
- pečeno štruco zvrni iz pekača in jo pusti na rešetki dve uri, da se popolnoma ohladi
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!