Bela rižota
- zavri en liter piščančje jušne osnove (ali vode, v katero daj eno jušno kocko)
- na žlici masla in dveh žlicah olja zelo počasi poduši eno na drobno nasekljano čebulo in žličko soli
- na drobno nasekljaj strok česna in dva lista stebelne zelene
- po 10 minutah dušeni čebuli dodaj česen in zeleno
- zelenjavo duši še pet minut
- dodaj 300 g okroglozrnatega riža
- na močnem ognju praži 2–3 minute
- zalij s 150 ml suhega belega vina
- soli in popraj
- ko vino izpari, začni zalivati z vrelo jušno osnovo; ko riž popije vso tekočino, dodaj eno zajemalko jušne osnove; ves čas rižoto mešaj
- ko je riž kuhan al dente, dodaj 70 g mrzlega masla in 120 g nastrganega parmezana
- odstavi z ognja in močno premešaj
- pokrij in pusti stati dve minuti
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!