Banoffee pita
- s pločevinke sladkanega kondenziranega mleka (400 g) odstrani etiketo
- zaprto pločevinko daj v lonec z dovolj vode, da je pločevinka ves čas popolnoma potopljena v vodo (to je izjemno pomembno)
- kuhaj 2 – 3 ure (dalje kot kuhaš, temnejši bo karamel)
- pusti, da se pločevinka v vodi ohladi na sobno temperaturo
- 250 g piškotov digestive zmelji v drobtine
- piškotne drobtine zmešaj s 100 g staljenega masla
- dno modela za torte (premer 24 cm) obloži s papirjem za peko
- na dno daj namaščene piškotne drobtine in jih dobro potlači z dnom kozarca
- model postavi v hladilnik za 15 minut
- tri banane nareži na tanke kolute
- model vzemi iz hladilnika
- pločevinko s kondenziranim mlekom odpri in karamelizirano kondenzirano mleko enakomerno nanesi na dno iz piškotnih drobtin
- prekrij z rezinami banan
- stepi 250 g sladke smetane in z njo prekrij plast banan
- potresi s čokoladnimi ostružki
- postrezi takoj
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!