Bananov kruh
- pečico segrej na 175 °C
- v pekač daj 50 g orehovih jedrc in jih 5 minut praži v pečici
- zmešaj 250 g moke, žličko sode bikarbone in pol žličke soli
- daj pet zelo zelo zrelih banan v nekovinsko skledo
- skledo pokrij in jo za pet minut postavi v mikrovalovno pečico na največjo moč, da banane spustijo nekaj tekočine
- prestavi banane v cedilo, postavljeno nad skledo, in pusti stati 15 minut, da se odcedijo (dobiti moraš 120–180 ml tekočine)
- v kozici na majhnem ognju zreduciraj bananov sok do 60 ml (to bo trajalo približno pet minut)
- zmešaj reducirani sok z bananami
- spasiraj s paličnim mešalnikom
- vmešaj 110 g ohlajenega staljenega masla, dve jajci, 120 g sladkorja muscovado light in eno žličko vaniljevega ekstrakta
- dodaj tekočo mešanico moki
- premešaj z lopatko, a ne preveč (še vedno se mora videti malce suhe moke)
- vmešaj pražena orehova jedrca
- vlij maso v model za peko štruc (26 x 10 cm)
- nareži zrelo banano na kolute in jih postavi ob daljših stranicah modela
- potresi z dvema žličkama sladkorja
- na sredini štruce s konico noža naredi 1 cm globoko zarezo
- peci 45 minut
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!